Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır?

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır?

 Twitter, günümüzde en fazla kullanılan sosyal medya sitelerinden biri ve diğer sosyal medya sitelerinden ayıran bazı farklılıkları bulunmaktadır. Milyonlara varan kullanıcı sayısı ile en fazla kullanılan sosyal ağda "tweet" adı verilen gönderilerin 280 karakter sınırlaması bulunmaktadır.

Twitter oluşturan ekipte yer alan Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams 2006 yılında sosyal ağı hayata geçirdiler. Twitter son yıllara kadar 140 karakter sınırlaması bulunmaktaydı ancak daha sonra karakter sınırını 280 olarak değiştirdiler.

Twitter Ne İşe Yarar? Ne İçin Kullanılır?

Twitter'da diğer sosyal medya ağları gibi insanlar ile iletişim kurmak, etkileşimde bulunmak amacıyla kurulmuştur. 

Günümüzde haber ve etkinlikler hakkında insanların tartıştığı, fikrini beyan ettiği sosyal medyadır.

İnsanları ve arkadaşlarınızı takip edebilir. Şirketlerin ise PR çalışmaları yaptığı marka bilincini artırmaya yönelik kullanılır. Özellikle siyasi, haber ve gündem gibi konuların fazlaca olduğu görülebilir.

Twitter Nasıl Çalışır?

Twitter sizi herkes takip edebilir "tweet" gönderilerini diğer insanlar tarafından görülebilir. 280 karakter sınırı bulunan tweetleriniz de fotoğraf, link, gönderi paylaşabilirsiniz.

TT (Trending Topic)

Twitter'da en fazla bahsedilen konuları görebileceğiniz her ülkenin farklı TT olduğu gündem hakkında bilgi edinebileceğiniz bir yapıdır. Trending topic hashtag etiketleri kullanılarak en fazla bahsedilen konular burada yer alır.

RT (Retweet)

Twitter üzerinden gönderilen bir başkasının paylaşmasına retweet denilebilir. Attığınız bir twett bir başkası retweet ederek kendi hesabında paylaşma biçimidir.

DM (Direct Message)

Dm ise kullanıcıların kendi aralarında özel görüşmelerine verilen addır. Direct message kısaltması olan dm iki kişinin özel görüşme yapabileceği gibi grup olarak da özel görüşmeler yapılabilir.

Hashtag

Hashtag # sembolü ile ifade edilen yapıyı arama yapmak veya oluşturmak için kullanılır. Diğer sosyal medyalarda da kullanımı bulunan yapı ile gündem yani TT belirlenir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski