GNews Blogger Teması - Seo Uyumlu Haber Teması

GNews Blogger Teması


 GNews blogger teması seo uyumlu haber teması arayanlar için başarılı bir tasarıma sahip kaliteli ve güzel blogspot teması olarak öne çıkıyor.

Blogger temaları arasında yüklenme hızı, schema yapısı ve seo uyumluluğu ile 2021 yılı için haber sitesi, teknoloji blogu için mobil uyumlu tema arayanlar için güzel bir alternatif.

Gnews blogger teması mobil olumlu, hızlı ve yapısal veri eklenmiş ücretsiz blogger temaları arasında yerini alıyor. Ücretli versiyonu da bulunan temayı isteyenler extra özelliklerinden dolayı satın alabilir.

Tema seo uyumlu, hızlı ve haber siteleri için uygun yapısal veriler kullanılmış. İki sütunlu yapısı bulunmak ile beraber ana sayfada etikete dayalı alanlar oluşturabilirsiniz. Üst alanda ise öne çıkarılmış 6 adet içeriğinizi sergiliyor.

Gnews Blogger Teması Etikete Dayalı Dikey Alanlar

Gnews Blogger Teması Etikete Dayalı Yatay Alanlar


GNews temasının sağ tarafında yer alan sosyal medya hesaplarını için bir alan bulunmaktadır. Bloggera ait gadgetler yeni tasarımları ile kullanılabilir.

Popüler yayınlar gadgeti, e-mail ile takip et gibi eklentiler gayet şık tasarlanmış ve temaya özel eklentilerde kullanılabilir. Temaya has son yorumlar gadgeti ve etikete dayalı içerikleri yan tarafta sergileyebilirsiniz.

Gnews blogger teması başarılı seo uyumluluğu ile supermag temasının en son versiyonu da denilebilir. Supermag blogger temasından farkları tasarım ve haber siteleri için uygun yapısal veri kullanımıdır.

Temanın footer alanında logo, künye gibi bilgi verebileceğiniz alan ve sağında ise sosyal medya hesaplarınızın yer alabileceği alan mevcut bulunmaktadır. Ayrıca en alt alanda ise gizlilik, hakkımızda, iletişim gibi sayfaların linki ekleyebilir.

Ücretsiz versiyonda footer link şifreli ancak premium sürümünü satın alarak şifreli linki kaldırabilirsiniz. Ücretli versiyonun da ise adsense reklam yerleşimi için ana sayfa ve blog sayfası için alanlar eklenmiş.

Gnews haber ve teknoloji teması menü yapılandırması gayet güzel bir yapıya sahip iki kademeli açılır menü yapısı bulunuyor. İlk kademede dikey ikinci kademe yatay açılıyor ve çok fazla içerikleri olan bloglar için gayet güzel bir kategori yapılandırması yapılabilir.

Mega menü yapısı ile içeriklerinizi görselleri ile menüye eklemenize yarayacak etiket bazlı çalışan bir mega menü yapısı da eklenmiş. Ayrıca menü yapısı yanında karanlık mod (Gece Modu) bulunmaktadır.

GNews Blogger Teması Karanlık Mod


Colorify ve supermag temalarında olduğu gibi bu temada da kısa kodlar ile buton oluşturma, sayfada bazı değişikler oluşturabilirsiniz. Farklı amaçlar için butonlar oluşturmanıza olanak tanıyan yapısı güzel ve ayrıca uyarı kutuları oluşturabilirsiniz.

Blogunuzda yayınladığınız kod satırları içinde bir yapı düşünülmüş kısa kod ile kolay bir şekilde kullanılabilir. Bunun gibi bir çok fonksiyonu bulunuyor. Temanın döküman sayfasında ayrıntılı bilgi mevcut dileyenler kontrol edebilir.

Gnews temasının ana sayfası için website ve hatom scheme yapısal verileri kullanılmış. Temanın sayfaları için de hatom, breadcrumbList ve newsArticle yapısal verileri kullanılmış. NewsArticle yapısal verisi schema.org haber siteleri için uygun gördüğü yapısal veri türüdür.

Gnews ana sayfanın seo puani 100 puan ile gayet başarılı ve mobil hızı 76 görünmesine aldanmayın googlenin pagespeed için yapmış olduğu güncellemeden dolayı 76 puan aldı.

Gnews Blogger Teması Ana Sayfa Seo Puanı


Mobil hızı artırmak için yazılar için font display yaparak ve görselleri sıkıştırarak veya kb düşürerek artırabilirsiniz. Ayrıca pagespeed için gelen yeni güncellemede resimler için en ve boy oranlarını css olarak belirtilmelidir.

Temanın blog sayfası için seo puanı 91 ve mobil hızı 57 puan olsa da ana sayfa için yapmış olduğunuz hız artışı buraya da yansıyacaktır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski