Colorify Blogger Teması - Blog Teması

 Colorify blogger teması 2021 yılı için kullanılabilecek en iyi blogger temaları arasında yer alabilir. Hızlı, seo uyumlu blogger teması arayanlar için biçilmiş kaftan denilebilir.

Colorify blogger teması mobil olumlu, hızlı ve schema kullanılmış başarılı kaliteli blogger temaları arasında yer alıyor. Ücretli versiyonu da bulunan tema isteyenler extra özelliklerinden dolayı satın alabilir.

Colorify Blogger Teması


Temayı biraz tanıyalım ilk önce tasarım ve bazı özellikleri tanıyalım ardında en önemli olan konu seo uyumluluğu ve tema hızı hakkında bilgi verilecektir.

Colorify örnek görüntüsü ilk başlarda güzel görünmeyebilir ancak incelemeden karar verilmemesi gereken bir tasarıma sahip bir blogger teması olarak karşımıza çıkıyor. Blog sağında yer alan sosyal medya hesaplarını listeleyebileceğiniz bir alan ve arama alanı bulunmaktadır.

Temanın öne çıkarılmış içerikler alanında beş içeriğiniz yer alabilecek bir tasarım ile gayet güzel durmaktadır.

Colorify post alanı temanın içeriklerinizin sergilendiği alanda ise dikdörtgen şeklindeki tasarımı ile post alanında yazar ismi, paylaşım tarihi gibi bilgiler yer verilmiş.

Colorify Blogger Teması Karanlık Mod


Temanın footer alanında blog logosu, blog hakkında bilgi verebileceğiniz alan ve sağında ise sosyal medya hesaplarınızın yer alabileceği alan mevcut ayrıca en alt alanda ise gizlilik, künye, iletişim gibi sayfaların linkini ekleyebilirsiniz.

Colorify footer alanın bir üstünde ise e-mail ile takip et gadget eklenmiş ve güzel bir tasarım sağlanmış. Footer alanında ücretsiz versiyonunda tema yapımcısının linki şifreli olduğu için kaldırılamıyor.

Temanın menü yapılandırması gayet güzel bir yapıya sahip iki kademeli açılır menü yapısı bulunuyor. İlk kademede dikey ikinci kademe yatay açılıyor ve çok fazla içerikleri olan bloglar için gayet güzel bir kategori yapılandırması yapılabilir.

Mega menü yapısı denilen postlarınızı görselleri ile menü yapısına eklemenize yarayacak etiket bazlı çalışan bir yapıda eklenmiş.

Colorify blogger temasının ücretli satın alanlar karanlık mod yani gece moduda bulunmaktadır. Ücretsiz blogger temaları genellikle bu tür güzel tasarımları kullanamıyor.

Bir diğer güzel ve kullanışlı eklenti sadece premium versiyonu satın alanlar için kullanabilinecek blogger çerez uyarısı eklentisi ücretsiz versiyonda bulunmuyor.

Şimdi ise yazı alanında karşımıza çıkacak popüler yayınlar gadgeti güzel tasarlanmış ancak ana sayfada öne çıkanlar alanında bulunanlarla aynı içerikleriniz olacak. Bu şekilde biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Colorify yazı alt alan kısmında ise güzel bir tasarım ile yapılan yorumlar için son yorumlar gadgeti kullanılabilir. Önerilen ve etiket alanı ise şık bir tasarıma sahip bir şekilde iken yazar profili ve yazara ait sosyal medya hesap bilgileri sergilenebilir. Ayrıca sosyal medya paylaşım düğmeleri bulunuyor.

Tasarımsal olarak bununla yetinilmeyen tema yapımcısı kısa kodları ile kolaylıklar eklemiş ve bazı güzel fonksiyonları da bulunuyor.

Kolay bir şekilde iletişim sayfası oluşturabilirsiniz. Sayfaya eklenecek kod ile iletişim formu oluşturuluyor.

Çeşitli butonlar oluşturmanıza olanak tanıyan yapısı güzel ve ayrıca uyarı kutuları oluşturabilirsiniz. Blogunuzda kodlar içinde bir yapı düşünülmüş kısa kod ile kolay bir şekilde kullanılabilir. Bunun gibi bir çok fonksiyonu bulunuyor. Colorify döküman sayfasında ayrıntılı bilgi mevcut dileyenler kontrol edebilir.

Colorify blogger temasını değerlendirirken sadece tasarıma dikkat etmedik. Temanın hızı, seo uyumluluğu ve yapısal verileri de baz alarak değerlendirdik. Ana sayfa ve içerik sayları ayrı olarak değerlendirilecektir.

Colorify seo puanı gayet güzel ve yüksek olduğu görülüyor. Mobil hızı 80 olarak test ettiğimiz tema 93 seo puanı ile başarılı bir puan alıyor. Masaüstü hız testinde ise 99 puan almaktadır. Google artık mobil öncelikli olarak baktığı için mobil hızı baz aldık.

Ana sayfa için seo ve hız hakkında bilgilerin yanında temanın ana sayfası için website ve hatom yapısal veriler eklenmiş.

Yazı sayfası için seo puanı 99 gibi gayet yüksek bir skora sahip olmakla beraber mobil hız ise 64 olması sizi yanıltmasın mobil hızı gayet iyi bit seviyede bulunuyor. Masaüstü hızı 99 gibi yüksek bir skora sahip mobil hızı bloggera ait js dosyaları düşürmektedir.

Bloggera ait js dosyaları devre dışı bırakarak hızı artırabilirsiniz ancak önermiyorum bunu çünkü js dosyaları devre dışı bırakır iseniz bloggera ait bazı özellikler devre dışı kalacaktır. Bloggera ait devre dışı kalacak özellikler iletişim gadgeti, gadget ekleme gibi blogger özellikleri kullanılamaz olacaktır.

Blog sayflarında kullanılan yapısal verileri ise breadcrumbList, blogPosting ve hatom kullanılmış 3 yapısal veri çeşidi eklenmiş.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski